Kapotte laptop accu

Een kapotte laptop accu is een probleem waar veel gebruikers vroeg of laat mee te maken krijgen. Je merkt dat de prestatie van je accu bijvoorbeeld steeds een beetje verder achteruit gaat. Op den duur is het dan tijd voor actie. Het is namelijk niet de bedoeling om in toenemende mate last te krijgen van een kapotte laptop accu.

Wat is een laptop accu?

De laptop accu slaat tijdelijk elektrische energie op, die je gebruikt wanneer je de laptop aanzet. We weten allemaal hoe dit er in de praktijk uitziet. Je laadt je laptop op tot 100% en vervolgens gebruik je deze totdat de accu bijna leeg is. Het is dan weer tijd om deze op te laden.

Hoe langer je echter van een laptop gebruikmaakt, hoe groter de kans op een kapotte laptop accu. Er gaat dan iets mis, waardoor de prestatie van de accu sterk achteruit gaat.

Hoe merk ik dat mijn laptop accu stuk is?

Het is op verschillende manieren te merken dat een laptop accu stuk en aan vervanging toe is:

  • Laptop steeds sneller leeg: Een belangrijke indicator van een kapotte laptop accu is een laptop die steeds sneller leeg is. Je merkt bijvoorbeeld dat je deze eerder aan de oplader moet hangen dan een tijdje geleden. Wordt de accuduur steeds korter? Dan is de accu zeer waarschijnlijk defect.
  • Accu laadt niet meer op: In andere gevallen laadt de laptop accu zelfs helemaal niet meer op. Deze blijft dan de hele tijd op 0% staan, ook wanneer je laptop in de oplader zit. Een accu die niet meer oplaadt, is aan vervanging toe. Je kunt deze namelijk alleen nog gebruiken wanneer deze continu in de oplader zit.

Wat kost een nieuwe laptop accu?

Wat een nieuwe laptop accu kost, hangt af van een aantal factoren. Zo is het bijvoorbeeld een feit dat namaakaccu’s een stuk goedkoper zijn. Hierdoor hebben mensen weleens de neiging voor een namaakaccu te kiezen in plaats van een originele optie. Echter ligt de kwaliteit dan over het algemeen fors lager.

Tegelijkertijd lopen de kosten van een originele, nieuwe laptop accu al snel op tot zo’n €100. Hierdoor schrikt het mensen vaak af om deze te laten vervangen. In de onderstaande tabel zie je een overzicht van de tarieven voor een nieuwe laptop accu:

 

Wat kan ik doen tegen een kapotte laptop accu?

Gelukkig is het niet altijd direct nodig om een kapotte laptop accu te vervangen. Laptop accu reparatie in Roosendaal is één van onze expertises. Als ICT-expert zorgen we er daarom graag voor dat je laptop accu weer snel functioneert zoals het hoort.

Heb je dus een kapotte laptop accu? Schakel ons dan in voor laptop accu reparatie in Roosendaal en heb binnen de kortste keren weer de beschikking over een volledig functionerende accu.

Scroll naar top